SOFT PLAY ALANLAR İLE AVMLERİN GELİŞİMİ

SOFT PLAY ALANLAR İLE AVMLERİN GELİŞİMİ

Soft play alanların avmlere olan katkısını aşağıdaki yazımızdan okuyabilirsiniz;

Avm’ler gün geçtikçe büyük şehirlerin ve ilçelerin uğrak eğlence merkezi haline geldiğini görmekteyiz. Avmlere olan talep her geçen gün arttığından dolayı avm inşaatları artmaktadır. Bu durum ise avmler arası rekabeti arttırıyor ve talebin azalmasına neden oluyor. Bundan dolayı avmler kendilerini farklılaştırmalıdırlar.

  • AVM’ler nasıl farklılaşır?

Avmler gelişen rekabet ortamında ayakta durabilmek için ve pastadan en büyük payı alabilmek için, diğer avmlerden farklılaşmalıdırlar. Avmler müşterilere sadece sıradan bir alışveriş deneyimi yerine insanların kendisini mutlu hissettiği ve orada olmaktan mutluluk duyacağı bir takım farklılıklar geliştirmelidirler. Bu hususta özellikle çocuklu ailelerin avmlere geldiklerinde rahatça hareket edebilmeleri için çocuklarını güvenebilecekleri bir oyun alanına bırakabilmeleri çok önemli bir husustur. Günümüzde en güvenli ve en hareketli oyun alanları olarak gösterilen yerlere soft play alanlar denmektedir.

Soft play alanlar çocukların daha sağlıklı bir şekilde eğlenebilmeleri için dizayn edilmiş oyun alanlarına denir.  Bundan dolayı avmler farklılaşmak istiyorlarsa bu alanlara daha fazla özen göstermelidirler. Aynı zamanda yapılan piyasa araştırmaları da soft play alanların avmlere yüksek miktarlarda ek gelir getirdiği yönündedir.

Soft play alanların piyasa düzeyi ise gün geçtikçe artmaktadır. Sadece kapalı alanlarla sınırlı kalmamaktadır. Avmlerin yanında oteller, okullar ve daha birçok etkinlik, fuar gibi alanlara dahi gereklidir. Bundan dolayı yumuşak oyun alanlarınaa yatırım yapılması yerinde ve mantıklı adım olacaktır.

Avmlere yapılan soft play alanlarda dikkat edilmesi gereken unsurlar ise şunlardır;

Avmlere yapılan bu alanlarda ilk unsur alanın yapılacağı yerin ne kadar büyüklükte olduğu tespit edilmeli ve ölçüleri ile birlikte kolon gibi binanın doğasında olan engellerin ortaya çıkartılarak projeyi yapacak olan firmaya net bilgiler verilmesidir. İkinci olarak projenin tasarımında üretici firma ile iletişime geçerek avmnin konseptine uygun bir şekilde üretimin gerçekleşmesini sağlamaktır. Üçüncü olarak yapılması gereken unsur ise avmde kurulumu gerçekleşen alanda görev yapacak kişinin veya kişilerin eğitilmesi ve işe alım süreçlerinin tamamlanmasıdır. Dördüncü olarak oyun alanının tanıtımının yapılması ve özellikle çocuklu ailelerin dikkatini çekecek şekilde pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi sağlanmalıdır. Son olarak ise kurulan oyun alanının düzenli bakımlarının yapıldığını takip etmek ve olası aksaklıklara karşı planlama yapmaktır.

soft play
soft play

Önceki yazılarımızı okumak için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir